Üretim Emirleri
Üretim Yönetimi
Üretim yönetimi, bir işletmenin üretim süreçlerini planlama, takip etme, yönetme ve kontrol etme amacıyla kullanılan bir modüldür. Bu modül, bir işletmenin ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) veya MRP (Malzeme İhtiyaç Planlaması) sistemleri içinde bulunur.
Üretim Yönetimi, stok yönetimi, satış siparişi ve proje yönetimi, üretim emri yönetimi, hammadde talebi ve yönetimi, kalite kontrol takibi, revizyon yönetimi ve alt ürün ağacı ile toplu üretim gibi önemli işlevlere sahiptir.
Üretim Operasyon Yönetimi
Üretim Operasyon Yönetimi, üretim süreçlerinin verimli yönetimi için tasarlanmış bir yazılımdır. Bu yazılım, ürün ağaçlarından bağımsız olarak rotaların oluşturulmasını ve her rotada kullanılacak operasyonları belirler. Ayrıca, bu operasyonların hangi makinelerde gerçekleştirileceğini ve her bir makinedeki geçiş, hazırlık ve üretim sürelerini hesaplar. Yazılım, oluşturulan rotalardan ürün ağaçlarına hızlı bir şekilde bağlantı kurmayı sağlar. Bu sayede, üretim sürecinin daha etkili bir şekilde yönetilmesi ve planlanması mümkün olur.
Üretim emri verilirken, kullanıcılar üretim emrine özel olarak eklemek veya çıkarmak istedikleri rotaları veya operasyonları belirleyebilir ve her üretim emri için özelleştirilmiş iş akışları oluşturmaları mümkün hale gelir. Ayrıca, yazılımın Başlat/Bitir/Duraklat/Devam Et/Sonlandır özellikleri ile operasyonda harcanan süre, sebep ve sonuçlarıyla birlikte kaydedilir ve izlenir. Bu, üretim süreçlerinin izlenmesini ve analiz edilmesini kolaylaştırarak, verimliliğin artırılmasına ve süreçlerdeki olası aksaklıkların tespit edilmesine yardımcı olur.
MRP (Malzeme İhtiyaç Planlama)
MRP - Malzeme İhtiyaç Planlama, yalnızca üretim üzerinden değil, ticari ürünler içinde ihtiyaç planlaması yapmayı sağlar. Üretici olmayan ve al/sat ticareti yapan işletmelerin de kullanabileceği bir araçtır. MRP, stokların minimum seviyelerini, stok değerlerini, alınan ve verilen sipariş miktarlarını, açık üretim taleplerini ve emirlerini dikkate alarak, ne zaman ve hangi miktarlarda sipariş verilmesi gerektiğini bildirir.
MRP, işletmelerin malzeme ve stok yönetimi süreçlerini optimize ederek, müşteri memnuniyetini artırır ve iş süreçlerini daha verimli hale getirir. Üretim dışı faaliyetlerde de başarıyla kullanılabilen bu sistem, tüm ticari işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak için gelişmiş özelliklere sahip güçlü çözümler sunar.
Kalite Kontrol Yönetimi
Kalite Kontrol Yönetimi, mal kabul, depolar arası transfer, üretim, kantar gibi ürün giriş ve çıkışı olan herhangi bir işlem adımında, hangi ürünlerin kalite kontrole tabi olacağını, hangi kriterlere göre ve hangi parametrelerin inceleneceğini belirler. Yazılım, her aşamada kalite kontrol için gereken belgelerin takibini yapar ve uygunluk, şartlı kabul, ret gibi durumları da dokümanlarıyla birlikte kayıt altına alır, iş süreçlerinin daha şeffaf ve anlaşılır bir şekilde yönetilmesini sağlar.
Sorularınıza yanıt bulamadıysanız aşağıda yer alan soruları inceleyebilir, daha fazla soru ve yanıt için sık sorulan sorular sayfamıza göz atabilirsiniz.
Üretim Yönetimi
Üretim emri oluşturulurken açılan formda üretilecek olan ürünün, ürün ağacında malzeme değişikliği yapılmak istenirse, malzeme eklemesi ve malzeme silme işlemi gerçekleştirilebilir. Ayrıca, malzeme kartlarında belirtilen kısma alternatif malzeme tanımlı ise “malzemeyi alternatifi ile değiştir” diyerek, orijinal ürün ağacının yapısı bozulmadan yeni ürün ağacı oluşturulabilir.
Sevkiyat planlaması önceden yapılmış olan ürünlerin sevk tarihlerine göre üretim talepleri “Sevkiyata göre üretim” alt modülünden takip edilebilir.
Üretim hareketi girişlerinde seri takibi yapılan ürünlerin seri girişleri de yapılabilir.
Üretim hareketi girişlerinde üretimde kullanılan malzemelere satır bazlı depo seçimi yapılabilir.
Operasyonlara makine tanımlaması yapılarak makinelerin çalışma süreleri, hazırlık ve arıza sürelerinin takibi sağlanır
Malzeme ihtiyaç planlaması, belirtilen tarihten itibaren bugüne kadar olan tüm açık işlerin malzeme ihtiyaç planını yapar.
Üretim emirlerine bağlı operasyonlarda son operasyona gelindiğinde üretim emrini kapat seçeneği bulunur. Son operasyonun tamamlanmasının ardından isteğe bağlı olarak üretim emiri otomatik kapatılabilir.
Üretim talepleri Proje, Satış Sipariş veya Planlı sevkiyatlarda otomatik olarak “Üretim Talepleri Alt Modülüne” düşer. Ayrıca, Manuel olarak Üretim Talepleri Alt Modülü’nden üretim talebi oluşturulabilir.
Bizi Yakından Tanıyın!