Birçok aşamasıyla karmaşık bir hale gelen tedarik zinciri yönetiminin, ERP sistemi kullanımıyla bünyesine sağlayacağı faydalardan bahsedilmiştir. Tüm iş akışının kontrolü ve doğrudan ulaşılabilir veri imkanıyla güçlü bir rekabet avantajı kazandıran ERP sistemi, işletmeler için kritik bir önem taşır.
Tedarik Zinciri Yönetiminde ERP Kullanmanın Faydaları
Günümüz iş dünyasında, tedarik zinciri yönetimi çok daha karmaşık ve dinamik bir hale gelmiş durumda. Piyasa takibi, işin devamlılığının kontrolü, sürekli değişen küresel pazarlar, artan tüketici talepleri ve lojistik zorluklar, bu karmaşık yapıyı oluşturan temellerden sadece birkaçı. Tam da bu noktada ERP (Enterprise Resource Planning) sistemleri devreye giriyor. İşletmenin işlevselliğini artıracak tüm adımları tek platform üzerinde bulunduran Firmanet ERP, aynı zamanda web tabanlı yapısıyla verilerinize her an her yerden ulaşabileceğiniz bir oluşumdur. İş sürecinin her aşamasında verimliliğini artırır, maliyetleri düşürür ve işletmeye daha iyi kararlar alabileceği bir yapıyı sağlamasıyla kritik önem taşır.
Tedarik Zinciri Yönetimi Nedir?
Tedarik zinciri yönetimi, bir ürün veya hizmetin, üretiminden müşteriye ulaşana kadarki tüm süreçlerinin planlanması, eksiksiz yönetimi ve gerektiğinde iyileştirildiği bir dizi aşamadan oluşmaktadır. İlk adım olarak hammadde temininden, son olarak dağıtıma kadarki tüm iş süreçlerinin bir bütün olarak yönetilmesidir.
Tedarik Sürecinde Karşılaşılan Problemler Nelerdir?
1. Plansız stok tutma: Olası bir yığılmaya sebebiyet vererek işletmeye hesap edilmeyen maliyetler çıkarır. Masrafları artırır.
2. Teslimat gecikmesi: Müşteri memnuniyetini düşürerek ileriye dönük işlerin olumsuz dönüşüne sebebiyet vermektedir.
3. Lojistik sorunlar: Süreç içerisinde gerçekleşen en ufak bir aksaklığın, tüm iş seyrine etki etmesi, kalan işlerin planlananın dışına çıkmasına sebebiyet verir ve ertelemeler sonucu zaman yönetimi sağlanamaz.
4. Verimlilik problemleri: Olası aksamaların her biri, toplam iş kalitesinde büyük düşüşe sebep olmaktadır ve işletmeye bakışı bütünüyle etkiler.
5. Bilgi akışında aksaklıklar: Yanlış veya eksik bilgi akışı, planda gerçekleşen son dakika değişiklikler ve güncellemeler, eski usul yöntemlerle kolay takip imkanı sağlamamaktadır.
Tüm iş yapılarında olduğu gibi en önemli kaynak zamandır. Zamanın iyi yönetilmesi işletmeye birçok açıdan kazanç sağlamaktadır. ERP Yazılımları, tam da bu noktada iş hayatınızda teknolojik bir devrim yaratmaya; işletmenizde kazancın artmasına, zaman ve kaynak kullanımında tasarrufa ve iş veriminizde artışa destekleyici bir temel oluşturmaktadır.
ERP Sistemi nedir?
Tam adıyla Kurumsal Kaynak Planlaması, işletmelerin farklı iş süreçlerinin tek bir yerden yönetildiği bir sistem bütünüdür. Firmanet, web tabanlı yapısıyla her an her yerden ulaşılabilir bir kullanım sağlar ve her işletmeye özel operasyonel bir yönetim yapısı sunar. Daha fazla bilgi için ERP Sistemi Nedir? Ne İşe Yarar? adlı blog yazımıza göz atın.
Tedarik Zinciri Yönetiminde ERP Sisteminin Faydaları
Firmanet ERP, anlık veri girişi ve erişimi ile tüm aşamalara güncel olarak erişip, size erken müdahale edebilme özelliği sağlar. Diğer gerekli kullanıcılara, belirlediğiniz sınırlı yetkiler dahilinde erişim verir. Anlık stok kontrollerini kontrol etme imkanı sağlayarak yığılmanın önüne geçer, depo masraflarınızı azaltır, maliyeti iyileştirir. Stok takibinin güncel olarak sunar, stratejik tahminler ile doğru zamanda hammadde temininizi kolaylaştırır. Tedarik aşamalarınızı üretimden, müşteriye teslime kadar geniş kapsamlı olarak içerir. Doğabilecek iş aksaklıklarının önüne geçer. Teslimata dair tüm detay ve giderlerin tutulduğu incelikli bir yapıdır. Mesai saatleri kontrolünden, çalışan maaşlarına kadar her adımın bulunduğu kavrayıcı ve kullanımı kolay bir sistemdir. Tüm bu iş yönetim adımlarını tek bir bünyede içererek, işletmenize zaman ve kaynak tasarrufu sağlar. Firmanet Yazılım'ın web tabanlı ERP sistemi ile kontrol, teknolojinin olduğu her yerde sizinle!
Firmanet ERP sistemimiz hakkında daha fazla bilgi almak, işletmenize teknolojik devrim getirmek ve bütünleşik yönetim sistemleri ile tüm takip ve tedarik süreçlerinizi iyileştirmek için bizimle iletişime geçin. Demo formunu doldurun, sizi arayalım.